18:00 - 19:00
STONED PONY
19:45 - 20:45
TINY LEGS TIM & BAND
21:30 - 23:00
THE JUKE JOINTS (NL)
23:45 - 01:15
STONE AGE CADILLAC

STONED PONY

In april 2016 brachten gitarist en zanger Dominique De Ruyter en drummer Arne Stroobant het muzikale veulen Stoned Pony ter wereld.

De twee besloten om dit nieuwe project op te starten om hun verbeeldingskracht en creativiteit de vrije loop te laten, waardoor je een veelheid aan invloeden en genres (rock, metal, pop, hiphop, etc.) in hun songs aantreft.

 

Na op een laag pitje te hebben gestaan en een zeker gebrek aan motivatie, werd de band in september 2018 vervoegd door bassist Jasper Doom en toetsenist Janus Delrue, die de band een nieuwe impuls gaven om hun dromen en doelen na te streven. Een aantal maanden later heeft Stoned Pony een volledig nieuw repertoire en gaf het zijn eerste officiële show PONY BARN op 23 maart 2019.

TINY LEGS TIM & BAND

De Gentse bluesmuzikant Tiny Legs Tim is verheugd om vrij snel na de bijzonder warm onthaalde plaat ‘Melodium Rag’, die verscheen in februari 2017, opnieuw een release voor te stellen. ‘Live At Sint-Jacobs’ – zijn vijfde album, intussen - is opgenomen tijdens de Gentse Feesten en biedt een ruime greep uit het 2,5 uur durende concert van Tim en zijn schitterende band op het groot podium van Sint-Jacobs op 16 juli 2016. Een momentopname om te koesteren!

Het optreden als headliner op het podium van Sint-Jacobs vormde het orgelpunt van de lange weg die Tim tot dan toe had afgelegd. Tiny Legs Tim was in oorsprong een one-man-band die gaandeweg - via voorprogramma’s van o.a. Pete Doherty, Richard Thompson, John Mayall, Bombino - evolueerde tot een solide live act. ‘Live At Sint-Jacobs’ presenteert een zelfverzekerde artiest die samen met zijn groep geniet van de chemie die er die avond in de lucht hing. 

Het bruisende concert op Sint-Jacobs volgde anderhalf jaar na de release van Tim zijn derde album ‘Stepping Up’ (2015). Door de vele binnen- en buitenlandse optredens die vooraf gingen aan de live-opname (Dranouter, Blues Peer, EBC in Italië, AB, 4ad, Ribs & Blues, Eurosonic, Hoogtevrees, Sniester,...) hoor je een gerodeerde bluesact op het nieuwe album. De vele kilometers on the road samen met Steven Troch (mondharmonica), drummer Frederik Van den Berghe en contrabassist Karel Algoed werpen hun vruchten af. ‘Live At Sint-Jacobs’ staat vol energieke en swingende muziek.

De Gentse artiest Tiny Legs Tim is één van de belangrijkste gangmakers van de Gentse Blues Scene. Hij is de medeorganisator van het Missy Sippy Blues & Roots Festival en is tevens een van de bezielers van de blues jams en clubconcerten die plaats vinden in de Missy Sippy Blues & Roots Club. Het mag duidelijk zijn: Tiny Legs Tim is een blijver in het blues & rootscircuit.

THE JUKE JOINTS (NL)

De Zeeuwse bluesrockers en winnaars van de 2012 en 2016 Dutch Blues Foundation Award for 'Best Dutch Blues Band' zetten nu al inmiddels 35 (!) jaar de internationale podia in vuur en vlam. 

 

Een band die zich al jarenlang onderscheidt ten opzichte van de overige Nederlandse bluesbands en overduidelijk een eigen stijl heeft ontwikkeld met voornamelijk zelf geschreven nummers en slechts incidenteel een cover.

 

Optredens van de band ontaarden altijd in een feest-stemming onder het publiek, of het nu een festival- of een café optreden is.

STONE AGE CADILLAC

 

Stone Age Cadillac is een powertrio dat heavy blues combineert met 70s stoner. Erwin Van Tyghem (drums) , Johnny Markey (bas) , Peter Ponjaert (gitaar, zang) , na een jaar is de band uitgebreid met Maurice Duyvejonck (gitaar, zang )die reeds z'n sporen verdiende bij vele bands ,tussen de jaren '80 en heden ...

Bouger-Bouger Festival © 2017-2019